Historien om Chokladfabrik i Arvika

Arvika Choklad eller Arvikas Rawchokladfabrik som den hette alldeles nyligen är en passionerad historia om drömmar om att bli chokladtillverkare.Vem har inte drömt om att ha en egen chokladfabrik när man var liten.

Allt började  år 2014 då grundades företaget av Stefan, Marcus och Lovisa. Under 2015 kom Sebastian Bäckström och Jan-Erik Jacobsson in i bilden och företaget börja ta lite fart. Ingen av oss hade gjort något liknande tidigare och ingen visste vart man skulle börja. Lite kunskap inom livsmedel, sälj och marknadsföring fanns, men hur skulle man sätta ihop allt?

Den första smaken som togs fram va ”Chaga & Lingon” som tyvärr blev stoppad av myndighet då det ansågs att man inte kunde äta chaga, bara dricka det. Det togs istället fram tre varianter av chokladkakor. Original 73%, Maca & Guarana och Mullbär Vanilj. Dessa blev startskottet i sortimentet som nu har hela 19 smaker!

Nu tar historien en ny sväng i Arvikas Choklad som företaget heter nu. Det beror delvis på att vi nyligen fann källan till den bästa kakaon vi har stött på! Tillsammans med vår nya partner Luis från kakao kooperativet Kuna i Ecuador kommer mycket att hända i skapandet i Arvika. I vår fina fabrik kommer vi inte bara att tillverka vår älskvärda rawchoklad utan vi kommer även skapa fusion mellan kunskapen av den ursprungliga chokladkakan och skogarna i Värmland.

För följa vår resa och passion. Följ oss på våra sociala medier och besök oss gärna när vi är på en mässa nära dig.