Om oss


Säg hej till Rawchokladfabriken!

Vad är raw choklad?

Rawchokladfabriken tillverkar och säljer egentillverkade ekologiska rawchoklad-produkter i Arvika, djupt inne i de värmländska skogarna.

Först ut är en serie av rawchokladkakor med spännande smaker från superfoods, superörter och kryddor i unika kombinationer som både ger dig bra näring och en skön energiboost.

Det är produkter för dig som söker smak, njutning och energi kopplat till en hälsosam livsstil. Raw choklad är nämligen inte rostad på höga temperaturer som traditionell choklad och en låg temperatur hålls genom hela tillverkningen, vilket gör att mycket mer av den fantastiska näringen från den ursprungliga kakaobönan finns kvar.

Det gör att du inte bara får en ny unik chokladsmakupplevelse, utan även en mer hälsosam och näringsmaxad choklad – vilket du och dina kunder kommer märka! Det är skillnad på raw choklad.

De flesta vet att mörk choklad är bra för oss, men de flesta har ännu inte upptäckt raw choklad. Det vill vi ändra på tillsammans med dig!

Det finstilta
(bara ingredienser vi är extremt stolta över)

Rawchokladfabrikens produkter görs av ekologiska Criollo-bönor från Peru som tillsammans med fylligt kokospalmsocker varsamt stenmals till perfektion.

Vi använder så långt det är möjligt bara raw och ekologiska ingredienser. Ekologisk certifiering via SMAK (SE-EKO-03).

Inga nötter, mjölkprodukter eller konstiga tillsatser läggs till.

Bara 100% naturliga ingredienser vilket ger så rena produkter som det bara är möjligt. Produkterna är omsorgsfullt handgjorda och tillverkade med kärlek i Arvika.

Alla Rawchokladfabrikens produkter är:

Raw
Ekologiska
Nötfria
Glutenfria
Mjölkfria
Sojafria
GMO-fria
Veganska
Tillsatsfria
100% naturliga
Handgjorda med kärlek

Det betyder att det är en choklad för de allra flesta.

Otroligt många människor idag kan inte äta ”vanlig” choklad på grund av allergier eller andra skäl. Vi vill göra det möjligt för så många människor som möjligt att upptäcka glädjen och kraften i att kunna äta rawchoklad.

Därför gör vi våra produkter utifrån detta och tummar inte på det. Och det öppnar upp en helt ny värld för många människor som tidigare inte kunnat äta choklad.

Om sen även alla från vanliga vardagsmänniskor till de yttersta finsmakarna gillar vår rawchoklad blir vi väldigt glada.

Och smaken då?

Det får du själv avgöra själva så klart! Men vår ambition är att skapa smaker som kan tilltala så många som möjligt. Bara för att det är nyttigare behöver det inte smaka illa, tvärtom! Det ska heller inte vara ansträngande svårt eller för bittert att äta bra choklad.

Därför hamnar vår choklad smakmässigt ofta någonstans emellan ljus och mörk choklad vilket många uppskattar trots att det egentligen är en mörk choklad med 73% kakaohalt.

Den gillas fantastiskt nog av både de som gillar mörk choklad mest och de som helst föredrar ljus eller vit choklad. Kul!

Vill du samarbeta?

Vi söker nu specialbutiker, hälsokostbutiker, presentbutiker, saluhallar och andra butiker, återförsäljare och samarbetspartners som vill vara med och förverkliga vår vision om raw choklad till världen tillsammans med oss.

Hör av dig till oss ifall du vill erbjuda raw choklad i din butik, till läsare, kunder, besökare eller har andra idéer.

Visionen – The Raw Chocolate Revolution!
Vår vision är att alla människor ska upptäcka raw choklad och dess fördelar!

Vår övertygelse är att rawchoklad snart kommer att vara ett lika naturligt val för människor som mörk choklad, ljus choklad och vit choklad – förhoppningsvis det självklara valet.

Låt oss glädja tusentals chokladälskande människor världen över med bättre choklad. Tillsammans skapar vi en rawchokladrevolution – The Raw Chocolate Revolution!

Följ med framåt

Vill du hänga med framöver? Börja följ oss i sociala media – vi finns på Instagram, Facebook och Twitter.

Vi ses!